Dé bestemming van 2023: Suriname! Alle tips op een rij.

Een bestemming die opeens heel vaak voorbij komt op social media en reismagazines? Suriname! Een land in Zuid-Amerika waar je misschien in eerste instantie niet direct aan denkt als vakantiebestemming. Maar wanneer men dan hoort wat er allemaal te doen is én de foto’s ziet, dan zijn de tickets naar Suriname snel geboekt. Waarom Suriname dé hit van 2023 is en wat er te doen is? Lees snel verder.

Suriname in het kort

Suriname en Nederland hebben tot 1975 een gezamenlijk verleden, dit is in het straatbeeld ook nog goed terug te vinden. Suriname is qua oppervlakte ongeveer vier keer zo groot dan Nederland, maar er wonen maar zo’n 600.000 mensen. De meeste mensen wonen in de prachtige hoofdstad Paramaribo. Een stad die bol staat van de prachtige architectuur met Nederlandse kenmerken en woorden.

Het slavernijverleden roept wellicht negatieve gedachten op, maar wie voet aan wal zet in Suriname zal al snel ervaren dat dit in de dagelijkse gang van zaken geen (erg) prominente rol meer speelt. Suriname staat daarentegen bekend om zijn énorme gastvrijheid en hoge mate van relaxtheid. Vriendelijke mensen, heerlijk eten en de meest prachtige kleuren. Dat is het beeld wat veel mensen overhouden aan een reis naar dit prachtige land.

Wat te doen in Paramaribo

Paramaribo is een stad die ideaal is om een paar dagen doorheen te lopen. Ga bijvoorbeeld naar de Nasir-moskee en Neve Shalom-synagoge, twee religieuze gebouwen die pal naast elkaar staan. Ook is Fort Zeelandia een toeristische trekpleister, dit is dé plek waar Paramaribo begon toen het door de Zeeuwse Nederlanders werd gesticht. In dit fort zit tegenwoordig een museum, die absoluut het bezoeken waard is.

Daarnaast is het ook erg leuk om naar de Palmentuin te gaan, wat achter het Presidentieel paleis ligt. Een prachtige plek voor een wandeling terwijl ondertussen de aapjes je voorbijrennen en de tropische vogels over je heen vliegen. En ben je fan van lokale markten? Dan is de grote Centrale Markt iets waar je naartoe moet gaan. Van maandag tot en met zaterdag geopend! Uiteraard zijn ook restaurants er ook volop te vinden, waar de lokale roti natuurlijk de grootste aanrader is.

De stad is niet te groot maar ook zeker niet te klein. De stad ligt 10 kilometer van de Atlantische Oceaan en kent dus geen stranden. Het ligt echter wel aan het water, aan de zogenoemde Suriname rivier. Naast de stad bezoeken is een paar dagen aan de kust doorbrengen dus ook iets wat veel toeristen doen. Lekker bijkomen en genieten van de azuurblauwe zee, en dat dus op maar 10 kilometer rijden!

Slinger door de jungle

Maar het allerleukste aan Suriname is wellicht misschien nog wel de práchtige natuur in de vorm van de jungle. Van een ééndaagse trip vanuit Paramaribo tot dagenlang trekken door de jungle, in Suriname is alles mogelijk. Je zult alle tropische dieren tegenkomen die je kent van films; van rondslingerende apen tot slangen. Ga wel altijd met een gids, deze kent de gevaren maar ook de mooie verhalen.


Kortom, wij snappen wel dat er momenteel massaal tickets geboekt worden naar dit prachtige land waar we een geschiedenis mee delen. Het heeft alle componenten, van een historische stad tot witte stranden met een bezoek aan de jungle als hoogtepunt. En hadden we die lekkere roti al genoemd? Die ga je nooit meer vergeten!

 

Slinger door de jungle