Uitjes voor dierenliefhebbers

Ben jij een echte dierenliefhebber? Dan hebben wij een aantal leuke uitjes voor je. Zo ga je misschien al graag naar de dierentuin of met het hele gezin naar de kinderboerderij, maar er zijn nog veel meer uitjes waarbij dieren een grote rol spelen. Hieronder vier suggesties!

Uitjes voor dierenliefhebbers

Auto pakken

Deze uitstapjes liggen vaak wat buiten de stad, waardoor de locaties niet altijd bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Het is het makkelijkste als je een eigen auto hebt. Heb je deze trouwens verzekerd met een goedkope autoverzekering? Hier kun je al snel een paar tientjes per maand op besparen, waardoor je weer vaker een dagje weg kunt.

Auto pakken

Rondleiding op een kamelenmelkerij

In het Brabantse Berlicum kun je wel een heel uniek uitstapje boeken. Hier vind je namelijk een kamelenmelkerij waar je alles te weten komt over deze bijzondere dieren en hun melk. Dit originele uitstapje is geschikt voor groepen van alle leeftijden, of je nu op zoek bent naar een leuke activiteit met het hele gezin of een uniek uitje voor een familiedag. Kamelen houden niet van regen waardoor ze bij slecht weer in de stal staan. Jouw dagje weg kan dus altijd doorgaan.

Rondleiding op een kamelenmelkerij

Alpaca overnachting

Alpaca's zijn grappige en nieuwsgierige dieren, afkomstig uit de familie van de kameelachtigen. Tijdens een alpaca overnachting in Tiendeveen verblijf je in de stalkamer, waarbij je slaapt onder heerlijk warme dekbedden van alpacawol. Niet veel verderop pakker de alpaca's ook hun rust. Je wordt compleet in de watten gelegd tijdens je verblijf, met een smakelijk diner bij het restaurant, een mooie ontbijtmand in de ochtend en een afsluitende wandeling met alpaca's in de Drentse natuur.

Alpaca overnachting

Struisvogelboerderij Monnikenwerve

Struisvogelboerderij Monnikenwerve in Sluis is al sinds 1997 een begrip in de streek. De boerderij begon als hobby, tegenwoordig lopen er meer dan 100 struisvogels rond in allerlei soorten en maten. Zo kun je hier schattige kuikens bewonderen tot grote broedvogels. Tijdens een rondleiding kom je van alles te weten over de bijzondere loopvogel. Na afloop van je rondleiding ontspan je met een kopje koffie of thee in de tearoom, terwijl je uitkijkt over de weilanden waar de struisvogels rondlopen. In het bijbehorende winkeltje koopje lekkere producten voor thuis, waaronder prachtige struisvogellederwaren, cosmetica op basis van struisvogelolie en overheerlijk struisvogelvlees. 

Struisvogelboerderij Monnikenwerve

Varkensboerderij 't Helder

Een bezoekje aan Varkensboerderij 't Helder is zowel leuk als educatief. Je kunt hier een rondleiding volgen met het hele gezin en de varkens bekijken in de stal of rondscharrelend in de modder. Het biologische boerenbedrijf geeft de varkens een diervriendelijk bestaan en is de vaste leverancier aan de slagers van De Groene Weg. Hier kun je de kinderen laten zien waar vlees vandaan komt zonder dat het cru is. 


Varkensboerderij 't Helder