Bijzonder wandelen in Nederland

Wandel jij graag, maar heb je zin om een keer ‘anders dan anders’ te wandelen? Gastblogger Lieke van Reisjager  zette 5 tips op een rij om een bijzondere wandeling te maken! De bijzondere wandelingen zijn verspreid door heel Nederland en de moeite waard om een dagje uit van te maken.

Bijzonder wandelen in Nederland

1. Wandelen met geiten in Utrecht

In Tull en ’t Waal, een klein dorp in de provincie Utrecht, kun je wandelen met geiten! Er zijn verschillende routes (3 tot 8 km) en startpunten waar je uit kunt kiezen, waarbij de geiten lekker los kunnen lopen. Een unieke ervaring om met je eigen kudde op pad te gaan. Ook is het mogelijk om een brunch, lunch of high tea bij te boeken. 

1. Wandelen met geiten in Utrecht

2. Ezeltrektocht, diverse locaties

Wandelen met je eigen ezel, hoe leuk is dat?! Ook voor kinderen is dit erg leuk: kinderen kunnen helpen de ezel te kammen en op te tuigen en kleine kinderen kunnen onderweg ook even op de rug van de ezel mee. Onderwerp kun je lekker picknicken. Wandelen met een ezel kan o.a. in Maasbree  en Olst

2. Ezeltrektocht, diverse locaties

3. Wadlopen, Groningen

Wadlopen mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje van bijzondere wandelmogelijkheden in Nederland. Vanaf Pieterburen kun je verschillende wadlooptochten maken. Je kunt kiezen voor een tocht van 3,5 uur die start en eindigt in Pieterburen, maar ook een wadlooptocht naar Schiermonnikoog of Ameland maken.

3. Wadlopen, Groningen

4. Wild spotten, De Veluwe

Op de Veluwe kun je onder begeleiding van natuurgids Gerrit Rekers bijzondere natuurwandelingen maken. Tijdens deze tochten krijg je ‘wildspotgarantie’. Je kunt kiezen uit verschillende tijdstippen: tijdens wandelingen op de vroege ochtend is de kans groot om edelherten te zien, terwijl je bij een avondwandeling vaak meer wilde zwijnen spot.

4. Wild spotten, De Veluwe

5. Boomkroonpad, Drenthe

Het boomkroonpad in Drouwen is eigenlijk een bijzonder wandelpad voor kinderen, maar stiekem net zo leuk voor volwassenen. Bij het boomkroonpad loop je letterlijk door de toppen van de bomen.  Je ziet het bos zo eens vanuit een ander perspectief.

5. Boomkroonpad, Drenthe