Workshops

Wil je wel zelf bbq’en voor je schoonouders of voor je vrienden, maar ben je bang dat het helemaal niet goed gaat aflopen? Dan is een BBQ workshop misschien wel wat voor jou. Hieronder hebben wij enkele BBQ workshops voor jou verzameld, zodat jij volgende keer precies weet hoe je dat kippetje perfect moet bakken. Zo scoor je pas echt punten bij je schoonfamilie.

BBQ Workshop - Loosdrecht
Deze culinaire workshop vindt plaats bij Kasteel Sypesteyn en wordt verzorgd door Restaurant op Sypesteyn. Deze workshop is al mogelijk vanaf 1 persoon, maar is ook geschikt voor bedrijven, vriendengroepen en familiedagen. Onder begeleiding van de chef-kok ga je een viergangen diner bereiden van de American Smoker, Ofyr, Black Bastards en hout gestookte pizza-oven. Je gaat onder andere zelf zalm roken, grote stukken vlees bereiden en diverse groente grillen. Naast de workshop verzorgt het restaurant een heerlijk uitgebreid buffet. Een mega leerzame workshop op een prachtige locatie bij Kasteel Sypesteyn.

Weber BBQ Workshop – Amersfoort
Dit is een BBQ workshop die wordt gegeven door de Grill Academy in Amersfoort. Deze workshops worden ook op diverse andere locaties gegeven. Er zijn verschillende niveaus waar je een certificaat voor kan halen, zoals basic niveau 1, Smoke House niveau 2 of The Art of Charcoal Grilling. Deze workshop is dus geschikt voor beginners, maar ook voor de semi-professionals. Je krijgt les van een echte Grill Master. Neem je vrienden, familie of collega’s gezellig mee en ga samen deze workshop aan en wordt een echte Backyard Hero.

 

Workshops

Gerechten

Indien jij de kneepjes van het BBQ’ en al onder de knie hebt, maar geen inspiratie hebt voor heerlijke gerechten. Of ben je juist op zoek naar nieuwe gerechten dan zit je hier helemaal goed. Lees snel de onderstaande gerechten en veras jouw gezelschap bij de eerst volgende BBQ.

Bruscetta van de BBQ
Een heerlijk voorafje blijft toch wel bruscetta. Wist je dat je deze gewoon zelf kan maken op de BBQ, maar dan niet de tradionele die je gewend bent met tomaat, maar heerlijk met guacamole en garnalen. Het is super makkelijk en je hebt er niet heel veel voor nodig. Bekijk het recept op onze website.

Vegetarische BBQ spies
Ook wel de Halloumi spies genoemd is een perfecte vegetarisch snack voor op de BBQ. Deze spies bestaat uit halloumi kaas, paprika, ui en courgette. Een heerlijke combinatie die je lekker kan grillen op de BBQ. Kijk voor het gehele recept op de website.

Kip piri piri van de BBQ
Lekker kippetjes kluiven? Dan is dit recept iets voor jou. Heerlijke kipdrumsticks in een zelfgemaakte pittige marinade. Het bereiden van deze kippetjes duurt ongeveer een half uur, maar het vlees moet wel ongeveer 2 op de BBQ. Bekijk het hele recept op de website.

Spareribs grillen
Een echte klassieker is natuurlijk spareribs. Deze kunnen niet ontbreken bij een BBQ natuurlijk. Dit recept is om je vingers bij af te likken, dus dat belooft wat te worden. Heerijke spareribs met een licht pittige marinade. De kunst is om de spareribs goed te bakken, maar toch mals blijven. Lees het gehele recept op onze website.

Zelf cocktailsaus maken
Heerlijk al dat vlees, maar het smaakt altijd net iets lekkerder met een sausje als BBQ saus, cocktailsaus of ketchup. Maar hoe lekker is het als je zelf deze cocktailsaus kan maken? Wij hebben een recept voor lekker romige cocktailsaus. Heel gemakkelijk en het duurt slechts 5 minuten. Bekijk het recept op onze website.

 

Gerechten

BBQ Uitjes

Op zoek naar een familie dagje weg of een bedrijfsuitje met een heerlijke verzorgde BBQ? Dan zijn de volgende uitjes misschien wel geschikt voor jou:

Poker BBQ arrangement – Diverse locaties
Een perfecte combinatie van gegrild vlees een berg met pokerchips. Een compleet verzorgde avond geschikt als vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje. Aangekomen op een van de locaties in Nederland gaat de BBQ direct aan en neem je plaats aan de pokertafel. Nu kan de pokeravond gaan beginnen onder het genot van heerlijke BBQ gerechten en een borrel. Het is mogelijk om dit arrangement volledig naar eigen wens te laten invullen, deze wordt op maat voor jou gemaakt. De steden waar dit uitje georganiseerd kan worden zijn: Amsterdam, Antwerpen, Assen, Dordrecht, Eindhoven, Gouda, Harderwijk, Nijmegen en Rotterdam.

BBQ Rondvaart – Leiden
Geniet van een compleet verzorgde BBQ op de rondvaart boot. De rondvaart neemt je 2,5 uur mee door de stad van Leiden. Een perfecte combinatie van ontspanning, eten en drinken. Alles wordt tijdens deze rondvaart voor jou geregeld. De BBQ bestaat onder andere uit, stokbrood, stokjes kipsaté, shalicks, hamburgers en nog veel meer. Daarnaast is het arrangementen inclusief bier, wijn en frisdrank. Ideaal voor families, vrienden en collega’s.

Escape Room arrangement – Amsterdam
Ontsnappen uit een spannende Escape Room in Amsterdam om vervolgens lekker aan te schuiven bij een compleet verzorgde BBQ. Je hebt 60 minuten om te ontsnappen uit de Escape Room en de tijd tikt…los zo snel mogelijk alle raadsels en clues op en daarbij is een goede samenwerking essentieel. Geschikt als bedrijfsuitje, maar ook voor particulier gebruik. Kijk voor de mogelijkheden op de website.

BBQ uitje op de boot – Harderwijk
Een dagje weg op de gezelligste borrelboot van Nederland met familie, vrienden of collega’s. De boot is groot genoeg voor zo’n 60 personen, zonder dat je boven op elkaar zit. Er is nog een mogelijkheid om lekker te lopen over de boot en ook eens naast iemand anders te gaan zitten. Tijdens deze vaart kan je genieten van een heerlijk uitgebreide BBQ met drankjes als, bier, wijn en fris. Het is ook mogelijk om de borrelboot te combineren met een van de andere activiteiten zoals een strandactiviteit. Kom genieten op de gezelligste borrelboot in Harderwijk.

 

BBQ Uitjes

Aan de slag!

Genoeg BBQ tips, workshops en uitjes zo. Nu mag jij zelf de BBQ aan zetten en lekker aan de slag gaan voor jouw schoonfamilie of vrienden. Je weet wat je te doen staat. Mocht je toch nog niet helemaal overtuigd zijn van jouw BBQ skills ga dan voor een BBQ arrangement in combinatie met een leuke activiteit. Kijk voor een ruim aanbod op onze website.