Spareribs grillen

Thuis
Leuke Recepten
In de keuken
Thuis

Spareribs uit de oven

Een heerlijke recept om je vingers bij af te likken. Dit overheerlijke hoofdgerecht is geschikt voor 4 tot 6 personen en beschikt ook over een pittige sparerib marinade.

Ingrediënten:
- 2 spareribs (1.200 tot 1.400 gram in totaal)
- 80 milliliter honing
- 60 milliliter ketjap
- 30 gram bruine bastardsuiker
- 3 centimeter verse gember
- 3 tenen knoflook
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 rode peper
- Snufje kaneelpoeder
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- Paar druppels worcestersaus
- Scheutje water

Materialen:
- Blender of keukenmachine
- Grote ovenschaal
- Aluminiumfolie

Bereiding:
Check of het vlies aan de onderzijde van de spareribs verwijdert is, vraag dit eventueel na aan de slager.

Doe alle ingrediënten (behalve het water en de spareribs) in de blender of keukenmachine en mix fijn tot een bruin papje dat de marinade wordt.

Leg de spareribs in de grote ovenschaal of bakslede. Als de spareribs te groot zijn kun je ze ook halveren. Verdeel bijna alles van de marinade over de spareribs maar bewaar een klein beetje om ze later nogmaals mee in te smeren. Dek de schaal af en laat minimaal een uur marineren in de koelkast, het liefst de hele nacht voor een intensere smaak.

Verwarm de oven op 150 graden. Voeg een scheutje water toe aan de ovenschaal met de spareribs en dek weer af met folie en zet de ovenschaal ca. 2 uur in de oven. Daarna zijn de spareribs voorgegaard en kun je kiezen of je ze verder bakt in de oven of op de barbecue.

In de oven: verwarm dan de temperatuur naar 200 graden en kwast de spareribs nogmaals in met de overgebleven marinade en bak ze nog ca. 30 minuten in de oven (zonder folie).

Op de BBQ: Verhit de BBQ op ca. 220 graden en kwast de spareribs nogmaals in met de overgebleven marinade. Grill de spareribs ca. 20 minuten op de barbecue tot ze een mooi bruin en licht krokant korstje hebben.

Bezoek de website >>

Spareribs

  Reviews van Spareribs grillen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden