5x de leukste uitjes aan de kust van de Kop van Noord-Holland!

Tijd voor een heerlijk dagje weg in eigen land? Overweeg uitstapjes in de Kop van Noord-Holland. Deze omgeving, die ook wel Noordkop wordt genoemd, omvat grofweg de omgeving boven Alkmaar. Een deel ligt aan de kust, waaronder plaatsen als Julianadorp, Callantsoog, Den Helder en Texel. Wat zijn de leukste uitjes om te doen in de kustplaatsen van de Noordkop? Doe inspiratie op in dit artikel!

1. Wandelen in natuurgebied Zwanenwater

Het Zwanenwater is een groot natuurgebied van 600 hectare nabij de kustplaats Callantsoog. Wat dit gebied zo bijzonder maakt is dat het de twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa heeft. Dat is nog niet alles, want je kunt er ook meer dan 75 soorten vogels spotten vanuit de kijkhutten. Ontdek daarnaast kleurrijke duinvalleien boordevol orchideeën, planten en bomen. Het Zwanenwater is in ieder seizoen weer een uniek feestje om te bezoeken.

2. (Leren) surfen in Julianadorp

Wie graag wil leren surfen kan terecht bij Surfschool High5 in Julianadorp. De uitstekende surfschool geeft lessen aan beginners en gevorderden. Zo leer je in circa 1,5 uur al hoe jij op de plank blijft staan. Voor iedereen die al kan surfen, is er ook een mogelijkheid tot het lenen van uitrusting, waaronder board en wetsuit. Is een surfboard iets te heftig? Ga dan voor stand up paddling (suppen).

3. In- en outdoor plezier in Speelpark De Goudvis

Voor een leuk dagje uit met de kids mag een bezoekje aan Speelpark De Goudvis eigenlijk niet ontbreken. Met ruim 3,5 hectare aan buitenspeeltuin en de grootste airtrampoline van Europa (400 m2), zal de verveling niet snel toeslaan. En mocht het weer even tegen zitten? Geen probleem, want er zijn ook drie overdekte speelparadijzen, die goed zijn voor meer dan 2200 m2. Kortom, uren spelen, klimmen, klauteren en meer!

4. Kanoën, klimmen, klauteren of ontsnappen

De ware avonturiers wagen zich wellicht liever als een echte Tarzan tussen de boomtoppen. In Eco-Klimpark De KlimVallei beleef je tal van avonturen. Tokkel je weg naar beneden of ga stoere parcours aan op grote hoogtes. Daarnaast kun je ook lekker gaan kanoën, suppen of klootschieten. Of ga voor de uitdaging van een escape room. Eén ding is zeker, in dit park is voor iedereen wat moois te beleven!

5. Waddeneiland Texel ontdekken

Als je helemaal doorrijdt naar de punt van het vasteland, oftewel Den Helder, dan kun je daar de veerboot pakken naar Texel. En daar kun je uren rondstruinen. Van wadlopen tot een kijkje bij de vuurtoren, of een bezoekje aan zeehondencentrum Ecomare. Er zijn in Texel ook genoeg wandeltochten en fiets(puzzel)tochten te beleven. Heb je het in Texel gezien? Dan kun je in de marinestad Den Helder ook nog een bezoekje aan het Marinemuseum brengen.

Overnachten aan de Noordkop kust!

Eén dagje in de Kop van Noord-Holland vertoeven is eigenlijk aan de korte kant als je het maximale uit de uitjes wilt halen. Overweeg daarom om een knus vakantiehuis te boeken in deze omgeving. Bijvoorbeeld via aanbieder Lekker Naar Zee. Zij zijn gespecialiseerd in vakantiehuisjes in deze regio en bieden een groot aanbod met de fijnste huisjes. Neem zelf eens een kijkje en ga voor veel plezier aan de kust in Noord-Holland.