5x de mooiste vlindertuinen van Nederland

Geniet jij ook zo van mooie vlinders en kun jij geen genoeg van ze krijgen? Er zijn in Nederland hele mooie vlindertuinen te vinden en gastblogger Lieke van Reisjager.nl zette de meest bijzondere vlindertuinen in Nederland voor Uitjes.nl op een rij. Deze vlindertuinen zijn door heel Nederland te vinden: van Noord-Holland tot Brabant.

1. Vlindertuin Vlindorado in Waarland – Noord-Holland 
Vlindorado, dat klinkt al tropisch toch? Je vindt bij Vlindorado dan ook een tropische volière waar de meest bijzondere vlindersoorten om je heen fladderen. Vlindorado heeft een eigen rupsenkwekerij waar ze een aantal van deze bijzondere tropische vlinders zelf kweken. Voor kinderen is een speurtocht uitgezet en zijn er leuke speelhuisjes en een zandbak. Een hele leuke vlindertuin dus om met kinderen te bezoeken.

2. Vlinderparadijs Papiliorama in Havelte - Drenthe 
In Drenthe vind je Vlinderparadijs Papiliorama, een vlindertuin die elke dag van het jaar geopend is, dus ook in de wintermaanden. Tip: wil je de vlinders uit hun poppen zien kruipen? Kom dan zo vroeg mogelijk, de vlindertuin is vanaf 9.00uur open. Tip: deze vlindertuin is ook de start van een heel leuk ander uitje: ‘fietsen op de rails’

3. Berkenhof’s Tropical Zoo & Vlindertuin in Kwadendamme - Zeeland 
Berkenhof’s Tropical Zoo is meer dan een vlindertuin! Naast tropische vlinders kun je hier ook toekans, gifkikkers, bijzondere slangen en andere tropische dieren bewonderen. En kun jij de wandelende takken spotten? Erg leuk: helemaal nieuw is de waterspeeltuin van ruim 3000m2, erg leuk als je in de zomer met kinderen naar Berkenhof’s Tropical zoo gaat!

4. Klein Costa Rica in Someren – Brabant 
Alleen de naam van deze vlindertuin klinkt al goed toch? In Klein Costa Rica waan je je op het tropische eiland Costa Rica. Zo klein is het trouwens niet: de tropische vlindertuin is meer dan 880 m2 groot. Erg leuk: er is ook een tropische vijver en vanuit een hangtouwbrug heb je hier heel mooi uitzicht op! Naast vlinders, kom je hier ook vogels, reptielen en schildpadden tegen.

5. De Orchideeënhoeve in Luttelgeest – Flevoland 
Bij de Orchideeënhoeve vind je de grootste vlindertuin van Europa: de Vlinder Vallei. Hier fladderen meer dan 2000 vlinders in het rond! In de vlindertuin vind je ook andere tropische dieren, zoals een meterslange leguaan. Naast de vlindertuin zijn in de Orchideeënhoeve ook andere tuinen te vinden, zoals het Amazone Regenwoud, de Stokstaartjestuin en de Lorituin met vrolijke papegaaitjes.

Heb jij nog een extra tip voor een mooie vlindertuin in Nederland, die nog niet op uitjes.nl staat? Voeg het uitje hier gratis toe 

5x de mooiste vlindertuinen van Nederland