5x de leukste boerderij-uitjes

Zoek je een leuk dagje uit met kinderen, maar heb je de standaard kinderboerderijen nou wel een keer gezien? Gastblogger Lieke zette voor Uitjes.nl de 5 leukste boerderijen op een rij waar je naartoe kunt voor een dagje uit. Van Struisvogelboerderij tot Varkensboerderij: je leert tijdens deze boerderij-uitjes van alles over dieren en kunt natuurlijk met de dieren knuffelen. Leuk voor jong en oud!

5x de leukste boerderij-uitjes

De 5 leukste op een rij!

1. Struisvogelboerderij Monnikenwerve in Sluis - Zeeland 
Struisvogels vind je in overvloed bij Struisvogelboerderij Monnikenwerve in het Zeeuwse Sluis. Er lopen hier meer dan 100 struisvogels rond, in allerlei soorten en maten. Je kunt hier een leuke rondleiding over de boerderij krijgen en er is een leuke winkel met struisvogelproducten.

2. Varkensboerderij ’t Helder in Winterswijk – Gelderland

In het Achterhoekse Winterswijk vind je Varkensboerderij ’t Helder. Je kunt het hele jaar een rondleiding krijgen over deze biologische varkensboerderij. Dick en Berdy leggen je graag alles uit over hun biologische manier van boeren en natuurlijk kun je ook met de varkens knuffelen!

3. Geitenboerderij de Mekkerstee in Ouddorp – Zuid-Holland 
Geitenboerderij de Mekkerstee is een zorgboerderij in het Zuid-Hollandse Ouddorp. Er lopen hier ongeveer 650 geiten rond. Ze worden goed verzorgd en kunnen zelfs relaxen in een heuse wellness-ruimte. Elke dag om half 4 worden de geiten gemolken en dit kun je van dichtbij bekijken. Vergeet niet als afsluiting een lekker vers stuk geitenkaas mee te nemen. 

4. Kamelenmelkerij Smits in Berlicum – Noord-Brabant 
Bij kamelen denk je misschien meteen aan de woestijn of het circus. Toch kun je deze prachtige dieren ook gewoon ontmoeten bij de Brabantse Kamelenmelkerij Smits: de eerste kamelenmelkerij in Europa. Je kunt hier 7 dagen per week een rondleiding boeken om kennis te maken met deze bijzondere dieren. En natuurlijk kun je hier ook kamelenmelk proeven!

5. Kaas- en zuivelboerderij Kuiper in Giessenbrug – Zuid-Holland 
Een melkveehouderij mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! Bij Kaas- en zuivelboerderij Kuiper kun je leuke excursies boeken om alles te weten te komen over het maken van kaas. Je krijgt een rondleiding door de kaasmakerij en natuurlijk ga je ook nog even langs de koeien. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten met een lekkere kaasproeverij.

Heb jij nog een extra tip voor een leuk boerderij-uitje, die nog niet op uitjes.nl staat? Voeg het uitje hier gratis toe 

Tip: zoek je een boerderijvakantie? Lieke zette de leukste boerderijvakanties voor je op een rij op haar eigen blog.

De 5 leukste op een rij!