5 leuke uitjes voor kinderen van 6 jaar oud

De kerstvakantie komt er weer aan en het is daarom weer tijd om iets actiefs met de kinderen te gaan doen. De hele tijd thuis zitten is natuurlijk niet een ideale situatie voor kinderen, zeker niet tijdens de kerstvakantie. Neem je kinderen daarom mee op een uitje of een korte vakantie. Laat je in dit artikel inspireren door 5 leuke uitjes voor kinderen van 6 jaar oud. 

Combineer een uitje met een overnachting

De uitjes die we hieronder noemen zijn leuk om op 1 dag te doen, maar misschien nog wel leuker als je er in de buurt van overnacht. We hebben daarom de uitjes zo geselecteerd dat er in de buurt een kindvriendelijk hotel is. Zo kun je als ouder ontspannen, terwijl je kinderen zichzelf vermaken in de zwembaden, indoorspeeltuinen, arcade hallen of andere faciliteiten die de kindvriendelijke hotels te bieden hebben. 

Uitje 1

Het eerste uitje van de lijst is meteen wel de intensiefste. In Hengelo bevindt zich een trampolineland genaamd Jump-XL. Geniet van de vrijheid op de trampolines en laat je kinderen freerunnen op het parcours. Stuur ze de trampolines op en je kan als ouder lekker achterover toekijken. 

Eenmaal uitgesprongen? Boek dan meteen een overnachting bij het Preston Palace in Almelo. Dit superleuke all-inclusive familiehotel heeft veel faciliteiten voor kinderen. Denk aan een subtropisch zwemparadijs, sauna en whirpools. Maar ook een indoor-kermis, een bowlingbaan en midgetgolfen. Kortom: voldoende entertainment voor de kinderen. 

Uitje 2

Het tweede uitje is iets minder springerig, maar zeker niet minder actief. In Voorthuizen bevinden zich namelijk allerlei schatten die door de kinderen gevonden kunnen worden: SchatEiland Zeumeren. Spelen, ontdekken, springen, glijden, klimmen en klauteren. En natuurlijk schatgraven, goudzoeken en nog veel meer. Een dagje piraat voor de kids? Bij SchatEiland Zeumeren zit je aan het goede adres.

Heb je alle schatten gevonden, dan kun je terecht bij een van de familiekamers op vakantiepark De Boshoek. Speciaal voor kinderen die kunnen zwemmen, sporten, midgetgolfen en meer speelvoorzieningen. 

Uitje 3

Liever geen goud zoeken, maar juist fossielen en gevaarlijke monsters? Dan zit je goed bij de zeemonsters speurtocht in Rotterdam. Laat je kinderen ontdekken dat de dieren eng lijken, maar dat deze eigenaardigheden voor de dieren eigenlijk best handig zijn. Combineer je het met het Maritiem museum, dan heb je zo goed als alle zeemonsters gehad. 

Om de tocht langs vreemde en eigenaardigheden voort te zetten is het leuk om te overnachten in de kubussen van de StayOkay in Rotterdam. Niet alleen zullen de kubus huisjes je kinderen doen verbazen, maar de StayOkay in Rotterdam biedt ook een Marinierskamer voor de stoere jongens en meisjes. 

Uitje 4

Terug naar een actiever uitje: de indoor speeltuin in Assen. Ballorig heeft een ruime overdekte speeltuin om te klimmen, klauteren, hangen, springen, glijden en duiken. Vergeet de enorme ballenbak ook niet! 

Om uit te rusten kun je naar het kindvriendelijke hotel De Bonte Wever. Dit luxe hotel biedt comfort, maar ook veel faciliteiten voor kinderen, zoals een zwemparadijs, een indoorspeeltuin (verder spelen dus!), glow in the dark bowling en nog veel meer. 

Uitje 5

Het laatste uitje in deze lijst is een iets rustiger, maar zeker niet minder leuk. Dierenrijk Mierlo onderscheidt zich van de andere dierentuinen vanwege de shows, de speelmogelijkheden met de dieren en de speeltuinen. Je kunt er slingeren als een aap, sluipen als een tijger en eten als een olifant. Kortom: een hartstikke leuk kinderuitje. 

Als je bent uitgekeken kun je terecht in het kinderhotel in de buurt. Hotel HUP in Mierlo is een goed beoordeeld kinderhotel met sportieve, zwem en springfaciliteiten. Genoeg te doen in Mierlo voor jou en voor de kinderen!

En dan eindelijk rust?

Ben je geïnspireerd geraakt door een van de bovenstaande uitjes, dan kan ik je garanderen dat de kinderen de rest van de kerstvakantie in alle rust zullen doorbrengen.