Verfijn je zoekopdracht

Bezienswaardigheden in Nederland
Een uitje in Nederland; dat klinkt misschien niet zo spannend, maar er zijn talloze bezienswaardigheden die je nog niet ontdekt hebt. Want Nederland staat er vol van. Welke bezienswaardigheid is nu echt de moeite waard? Dagtrip Doen heeft er een heleboel verzameld en op een rij gezet. Aan jou de keuze.

Wat is nou een bezienswaardigheid?
Wij vinden dat een bezienswaardigheid iets unieks moet hebben. Een bijzonder gebouw bijvoorbeeld. Of een paleis met koninklijke allure. Of een gerenoveerde molen waar je het bloed, het zweet en de tranen van weleer kunt ruiken. Bezienswaardigheden hoeven natuurlijk niet het doel te zijn van jouw uitstapje. Het kan ook dienen als een leuke onderbreking tijdens een dagje uit.

Ben je wel eens in het Concertgebouw geweest? Ook interessant als je geen voorstelling bijwoont. Een rondleiding is al een ervaring om nooit te vergeten. Of wat dacht je van Kasteel Hoensbroek, of het Nationaal Monument Kamp Vught. Nederland heeft talloze educatieve en interessante bezienswaardigheden. Combineer ze tot een verrijkend uitstapje.

Ontdek!
Misschien dacht je dat je de belangrijkste bezienswaardigheden in Nederland wel gezien had. Maar Op Dagtrip Doen ontdek je dat er nog heel wat uitjes in het verschiet liggen. Bijvoorbeeld een rondleiding in stadion de Kuip. Nu kan het nog. Beklim eens de Domtoren, of geniet van het prachtige landschap bij Kinderdijk en 19 historische molens.

Een prachtige, nog te ontdekken bezienswaardigheid kan zo maar om de hoek liggen. Leer je eigen land beter kennen en plan die leuke uitstapjes!

Totaal 174 uitjes gevonden
Groningen
Der Aa-kerk in Groningen is een gotische kruisbasiliek. De naam van de kerk verwijst naar de Aa, een riviertje dat in die tijd een belangrijke functie had voor de schippers en kooplieden in het westelijke stadsdeel van Groningen.
Schokland
Museum Schokland ligt op de Middelbuurt, één van de middeleeuwse terpen op het voormalig eiland.
Rotterdam
De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland. Ga mee met de roterende lift naar de 185 meter hoge top en ontdek Rotterdam vanuit de lucht. Echte avonturiers kunnen er tokkelen of abseilen.
Lekker naar de zon? Of toch maar sneeuwhappen? Ga erop uit en kies jouw vakantie!
Stad in heel Nederland & België
Kruip zelf in de huid van Eva van Dongen en Floris Wolf en speel zelf rechercheur in deze spannende citygame.
Den Bosch
Rondleiding door 's-Hertogenbosch in een klassiek Volkswagenbusje. Ondertussen vertelt de gids allerlei wetenswaardigheden over het prachtige historische 's-Hertogenbosch.
Santpoort-Zuid
Bekijk de prachtige Ruïne van Brederode. Ontdek de geschiedenis van de familie Brederode en beklim de donjon voor een mooi uitzicht.
Lauwersoog
Een spannende dag uitwaaien op het Wad, op zoek naar zeehonden en wadvogels.
Amsterdam
Gratis dagje Amsterdam? Wij hebben alle tips en tricks voor je op een rijtje gezet! Gratis parkeren, gratis activiteiten, etc etc.
Internationaal
Een internationaal bedrijf die de mogelijkheid geeft om een straaljager te besturen en intens te ervaren.