Zutphen

Zutphen
Route.nl

Zutphen

Zutphen laat zich uitstekend te voet verkennen. Trek je wandelschoenen aan en beleef zelf de bijzondere sfeer in dit prachtige voormalige Hanzestadje.

Historisch Zutphen
Zutphen heeft nog een van de best bewaarde historische stadskernen van Nederland. Meer dan voldoende reden dus om hier eens rond te wandelen. De route leidt je door het oude centrum dat vanwege de vele middeleeuwse, vooral veertiende-eeuwse huizen, beschermd stadsgezicht geniet. Je komt bijvoorbeeld langs de Broederenkerk, een kloosterkerk uit 1307. In de Broederenkerkstraat zie je enkele prachtige monumenten, wat een heerlijk historisch straatje!

Torenstad
Vanwege de vele torens wordt Zutphen ook wel de Torenstad genoemd. Aan de Groenmarkt zie je bijvoorbeeld de Wijnhuistoren, een belfort uit 1642. Verderop kom je langs de veertiende-eeuwse Berkelpoort die deel uitmaakte van de stadsmuur. Even later loop je langs de Sint-Walburgiskerk waarvan het oudste deel nog uit de elfde eeuw dateert! Het laatste deel van de route loop je langs de mooie IJsseloever.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Zutphen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden