West-Graftdijk

Alkmaar
Route.nl

Alkmaar

In het Hollandse laagland is het heerlijk rustig wandelen. Deze route neemt je ook mee door oude plaatsjes als De Rijp en Oost-Graftdijk. Wat een leuke cultuurhistorie vind je hier!

De Rijp
De Rijp was enkele eeuwen een welvarend stadje dankzij de walvisvaart en haringvisserij. Nog steeds zie je iets van die welvaart terug als je langs de mooie oude panden in de Rechtestraat loopt. Ook in het aangrenzende Graft zie je enkele monumenten. Vervolgens loop je de weidse polders in. Wat is het hier lekker rustig lopen. Ideaal om even bij te kletsen met vrienden of familie.

Oost-Graftdijk
In West-Graftdijk kom je langs Europarcs Resort de Rijp, een leuk vakantiepark met een goed restaurant. Over de dijk langs het kanaal wandel je het buitengebied weer in. In het pittoreske Oost-Graftdijk zie je o.a. de dorpskerk uit 1840 met houten torentje. Ook kom je langs een geheel houten arbeidershuisje uit 1877. Achter dit huis staat een uniek hekelhok: Generaties Graftdijkers verdienden de kost met het hekelen van hennep voor touwslagerijen.

Bezoek de website >>

Route in Noord-Holland

  Reviews van West-Graftdijk

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden