West-Friese polder

Heerhugowaard
Route.nl

Heerhugowaard

Deze route neemt je mee door de uitgestrekte West-Friese polders rondom De Noord en Veenhuizen. Een leuke tocht om eens lekker uit te waaien.

Stolpboerderij
De route start aan de rand van het dorpje De Noord. Over een autoluw weggetje loop je de polder in. Je geniet hier van het karakteristieke landschap van uitgestrekte graslanden die omzoomd worden door met de wind scheefgegroeide bomen. Ook kom je regelmatig langs stolpboerderijen die voor driekwart door slootjes omgracht zijn. Wat is het hier lekker rustig wandelen, terwijl je van de hoge Hollandse luchten geniet.

Poldermolens
In Veenhuizen kom je langs een klokkenstoel. In het moderne kerkje bevindt zich het praalgraf van Baron van Brederode uit 1633. In het buitengebied wandel je langs een aantal kanalen. Je komt langs een drietal prachtige poldermolens. Als eerste zie je de Vier Winden uit 1891. Verderop staat De Veenhuizer uit 1603. De Berkmeermolen dateert nog uit 1608. Wat een cultuurhistorie! Aan de rand van Zuid-Scharwoude kun je een tussenstop maken bij Hotel Grandcafé Babylon.

Bezoek de website >>

Route in Noord-Holland

    Reviews van West-Friese polder

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.