Wenum-Wiesel

Wenum Wiesel
Route.nl

Wenum Wiesel

Wenum-Wiesel is een pittoresk tweelingdorp net boven Apeldoorn. Trek je wandelschoenen aan om te genieten van de bezienswaardigheden, het natuurschoon en de rust die je hier aantreft.

Wenumse Molen
De route start bij de romantische B&B Corduif, een B&B met pipowagen, prachtig gelegen in het groen. Hiervandaan loop je zo het landelijke gebied in. Het is hier heerlijk rustig. Al snel kom je langs en mooi plekje om even halt te houden: de Wenumse Molen, een prachtige veertiende-eeuwse watermolen op de Wenumse Beek. Deze heeft dienst gedaan als korenmolen, maar ook als kopermolen. Het is een monument, net als de bijbehorende molenaarswoning uit 1882 is een monument.

Pittoresk Wiesel
Via een lommerrijk voetpad loop je richting Wiesel. Je wandelt een stukje langs de rand van het park van het nabijgelegen Paleis het Loo met zijn uitgestrekte bossen. Prachtig in ieder jaargetijde! Het charmante Wiesel, even verderop, geniet beschermd dorpsgezicht. Vroeger woonden hier de werknemers van Paleis het Loo. Nog ieder jaar wordt tijdens het eerste weekend van september in Wiesel het Oranjefeest gevierd om de verjaardag van koningin Wilhelmina te herdenken.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

    Reviews van Wenum-Wiesel

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden