Weert

Nederweert-Eind
Route.nl

Nederweert-Eind

Vlakbij Weert vind je een aantal aaneengesloten vochtige natuurgebiedjes, zoals de Banen en het Sarsven. Deze wandelroute neemt je mee door deze Midden-Limburgse pareltjes.

De Banen
Je loopt als eerste de Braakpeel in, een natuurgebiedje in het dal van de Rietbeek. Het is hier lekker doorstappen met uitzicht op de weilanden. Even later loop je langs de Banen, rond de oevers vind je volop bijzondere planten als oeverkruid, moerashertshooi en kruipende moerasweegbree. Aan de oostkant van dit ven staat een vogelhut. Met een beetje geluk spot je de visarend die hier wel eens komt foerageren.

Het Vlakwater
Tussen De Banen en het Sarsven loop je door een strook met wilgenstruwelen, gagel en droge bossen. Op andere plaatsen zie je ook ruige vegetaties en rietkragen waarin de bruine kiekendief broedt. Het is hier heerlijk stil. Niet voor niets leven in dit gebied dassen en zelfs wilde zwijnen. Rechts van de Banendijk loop je even door het Vlakwater, een uitgestrekte grazige laagte. Na je wandeling ben je welkom bij Ons Boerenerf voor een koffie met verse vlaai of gerecht van de kleine kaart.

Bezoek de website >>

Route in Limburg

  Reviews van Weert

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden