Waver en Winkel

Vinkeveen
Route.nl

Vinkeveen

Een dagje wandelen door de natuur in het buitengebied van Amsterdam? Deze route neemt je mee langs de Winkel en Waver, twee kronkelende riviertjes. Ook loop je door de Botshol, een uniek natuurgebied.

Winkel
Bij Koffiehuis De Goede Morgen geniet je van een hapje en drankje, zodat je met voldoende energie op pad gaat. Als eerste loop je over het pad langs het slingerende riviertje de Winkel. Je kijkt hier prachtig uit over het kabbelende water, rietkragen en de omringende weilanden. Af en toe zie je een mooie oude boerderij. Vanaf Stokkelaarsbrug leidt de route je verder door het charmante landschap rondom de Waver.

Botshol
Vanuit het dorpje Waver wandel je naar de Botshol. Dit natuurgebied bestaat uit een veengebied met grote plassen, sloten, rietland en moerasbos. Je kunt hier vele vogels en orchideeën spotten. Ook ontdek je hier een heerlijk verkwikkende stilte, ideaal voor een dagje onthaasten. Fort de Botshol is nooit afgerond: je ziet er alleen een verhoging in het landschap, bunkers zijn er nooit gekomen.

Let op! Tussen knooppunt 36 naar 29 is het op dit moment afgesloten i.v.m. het broedseizoen.

Bezoek de website >>

Route in Utrecht

    Reviews van Waver en Winkel

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden