Watervogels op Tiengemeten

Zuid Beijerland
Tiengemeten, haven Tiengemeten
Tiengemeten
3284 BE Zuid Beijerland
Datum: 22-10-2023

Tiengemeten is waterrijk en trekt ook in de wintermaanden veel watervogels, zoals de kuifeend, de smient en de wintertaling. In het kommoeras in het midden van het eiland is zelfs de kans op het spotten van een bijzondere soort groot. Wat dacht je bijvoorbeeld van de watersnip of het witgatje? Wil je meer leren over vogels in het winterseizoen op Tiengemeten, ga dan mee met onze vogelgids voor een stevige leerzame winterwandeling op het mooie eiland!

Vogels, vogels en nog eens vogels

Het hele jaar door is het waterrijke gebied de favoriete plek van veel vogels. Vorig jaar zijn er tijdens de wintervogeltelling ruim 12.000 vogels op het eiland geteld, verdeeld over 62 soorten. Grote kans dat je rondom het water grote groepen ganzen ziet of een kiekendief ziet zweven boven de rietvelden.

Kijken en leren

Tijdens de wandeling langs het moeras vertelt onze vogelgids over de vogels die jullie onderweg spotten. Je stopt regelmatig voor uitleg over de soorten die zich laten zien. Pak je verrekijker om ze beter te kunnen bewonderen! Wie weet zie jij dan net het ijsvogeltje voorbij flitsen… Kinderen vanaf 13 jaar zijn van harte welkom bij deze wandeling!

Bezoek de website >>

watervogels

    Reviews van Watervogels op Tiengemeten

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.