Wandeling Veluwezoom

Laag-Soeren
Natuurmonumenten
Schaapsallee
6957 DL Laag-Soeren

Kom mee en ervaar de pracht van de oostelijke Veluwezoom, een uniek natuurgebied. In 2022 kan je de Veluwezoom verkennen met verschillende zwerftochten samen met onze gidsen van Natuurmonumenten. Elke tocht is zo ongeveer 16 km en start om 10 uur, rond 16 uur ben je terug op het uitgangspunt.

Landschap en natuur

Vanaf de parkeerplaats De Plaghak in Laag Soeren brengt de wandeling je naar de prachtige sprengen van de Soerense beek. De beek leverde ooit het water voor de koud water behandelingen in het badhuis van Laag Soeren. Via de historisch lanen rond het badhuis lopen we naar de stuifduinen van de Jutberg. Door de dennen- en beukenbossen wandelen we over brede lanen en smalle paadjes door wat vroeger zandverstuivingen en heidevelden waren. Er werden hier plaggen of schadden gestoken. Nu is dit een prachtig bosgebied. In het hele gebied zijn sporen van edelhert, damhert, ree en wild zwijn te zien en wie weet zien we niet alleen de sporen! Op Veluwezoom spreken we altijd van 'onverwachte ontmoetingen'. We lopen ongeveer 16 km door een terrein met heel wat hoogteverschillen. Deze tocht is dan ook alleen geschikt voor mensen met een goede wandelconditie. De groep bestaat uit 10 deelnemers en 2 gidsen. Kom mee en ervaar de pracht van de oostelijke Veluwezoom, een uniek natuurgebied.

Startpunt

Indien je navigeert op Google voer dan in parkeerplaats Plaghak. Op de navigatie wordt Badhuislaan 1 als eindbestemming aangegeven. Rijdt hierna nog ongeveer 500 meter verder, daar is de parkeerplaats aan de linkerhand.

Praktische info

Zorg voor goede wandelschoenen, dagrugzak en regenkleding

Zorg zelf voor drinken en een boterham voor onderweg. De lunch is niet inbegrepen

Vergeet je verrekijker niet

Honden mogen helaas niet mee

Koop van te voren online een kaartje

Draag in verband met teken bedekkende kleding

Bezoek de website >>

Zwerven over de Veluwezoom  Soerensebeek en Schaddevelden

    Reviews van Wandeling Veluwezoom

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden