Voornes Duin

Oostvoorne
Route.nl

Oostvoorne

De charme van Oostvoorne laat zich goed met een wandeling ontdekken. In het buitengebied wandel je door het schitterende Voornes Duin.

Burcht van Voorne
Vanuit Hotel en Eetcafé Centraal Oostvoorne loop je richting de mooie vijftiende-eeuwse dorpskerk, de toren dateert nog uit 1300. Ook het lommerrijke Dorpsplein is leuk om te bekijken, het huis met de veranda op de bovenverdieping doet zelfs denken aan New Orleans. Rechts aan de Hoflaan staat een mooi oud pand. Daarachter ligt de gerestaureerde ruïne van de middeleeuwse Jacobaburcht, het buitenverblijf van Jacoba van Beieren.

Voornes Duin
Even later wandel je Voornes Duin binnen. Dit natuurgebied is één van de soortenrijkste duingebieden van West-Europa. Je vindt er duinen, bloemrijke duingraslanden, vochtige valleitjes en duinbossen. Je ervaart hier verrassend veel rust, ondanks dat Voorne onder de spreekwoordelijke rook van Rotterdam ligt. Neem nog even een kijkje in het heempark bij Bezoekerscentrum Tenellaplas: je vindt er alle biotopen uit Voornes Duin bij elkaar. Bij Hotel en Eetcafé Centraal Oostvoorne sluit je deze mooie tocht af met iets lekkers.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

  Reviews van Voornes Duin

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden