Voornes Duin

Hellevoetsluis
Route.nl

Hellevoetsluis

Wie had ooit gedacht da je onder de rook van wereldhaven Rotterdam een van de meest soortenrijke duinen van Europa zou vinden?

Quackjeswater
Bij EuroParcs Resort Poort van Zeeland ben je van harte welkom voor een heerlijk hapje en een drankje bij de brasserie voor of na je wandeltocht. Hiervandaan ontdek je natuureiland Voorne-Putten en de Duinen van Voorne. Vanuit het park loop je allereerst het bos rondom het Quackjeswater in, een duinmeertje. Hier groeien dikke oude eiken en vele plantensoorten. Het lijkt soms wel alsof je hier door een oerbos loopt. Dat had je vast niet verwacht zo dicht bij zee!

Voornes Duin
Het Quackjeswater maakt deel uit van Voornes Duin, een duingebied dat ongekend rijk is aan planten- en diersoorten. Omdat hier geen drinkwater wordt gewonnen zijn de duinen heel vochtig. Vandaar al die duinmeren waar tal van vogels te zien zijn. De afwisseling met het strand en vergezichten over zee maken dit gebied extra bijzonder. De Haringvlietdam markeert de grens tussen zoet en zout water. Deze werd in 1971 aangelegd en overspant wel 4,5 kilometer.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

    Reviews van Voornes Duin

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.