Vlagtwedde

Vlagtwedde
Route.nl

Vlagtwedde

Geniet van de natuur van de Ruiten Aa! Dit prachtige gebied in het verstilde Groningse Westerwolde is het ontdekken waard.

Ruiten Aa
De route gaat van start bij Herberg de van Bommelhoeve. Het ligt tegen de bosrand aan met uitzicht over de door Natuurmonumenten beheerde velden en bossen in het Groningse Westerwolde. Een prachtige uitvalsbasis voor je ontdekkingstochten door de natuur! De eerste paar honderd meter maak je meteen kennis met het dal van de Ruiten Aa. Behalve een verkwikkende stilte, tref je hier met graan begroeide essen aan en graslanden die omzoomd zijn met houtsingels.

Vlagtwedde
Vlagtwedde was vroeger de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente waartoe ook Ter Apel en Bourtange behoren, maar nu is dat Sellingen. In het werd al voor 1200 rechtgesproken. Je vindt er nog een mooie oude kerk (even rechtsaf de Kerkstraat in). Daarna wandel je weer het dal van de Ruiten Aa in: een schakering van bolle akkers, hooilanden, bosjes en houtwallen. In de lente kleurt het beekdal geel door de vele dotterbloemen, een prachtig gezicht!

Bezoek de website >>

Route Groningen

    Reviews van Vlagtwedde

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.