Vijlenerbos

Vaals
Route.nl

Vaals

Het Vijlenerbos is een uitgestrekt bosgebied tussen de Zuid-Limburgse plaatsjes Vaals en Epen. Je geniet hier van de rust, prachtige panorama’s en cultuurhistorie.

Kasteel Vaelsbroek
De route start en eindigt bij Kasteel Vaelsbroek, een lustslot waarvan de oorsprong teruggaat naar de vijftiende eeuw. Het huidige U-vormige classicistische herenhuis dateert uit 1761. Vergeet je camera niet, want het gebouw is een plaatje. Op het landgoed staat ook de Vaalsbroekermolen, een prachtige watermolen uit 1776 waar koren werd gemalen. Ook de vakwerkhuizen en kapelletjes op je route dragen zeker bij aan de charme van deze wandeling.

Vijlenerbos
Na een stevig klimmetje bereik je het Vijlenerbos. Het is hier heerlijk rustig tussen de loofbomen. Aanvankelijk loop je over een vrij vlak pad. Af en toe heb je doorkijkjes naar de Belgische dalen, even verderop naar de heuvels rondom Vijlen. Midden in het bos kun je een tussenstop maken bij het gezellige Boscafé ’t Hijgend Hert. Het laatste deel door het bos is het weer even klimmen. Aan de rand van het bos wacht je een panorama op de omgeving van Kasteel Vaelsbroek.

Bezoek de website >>

Route in Limburg

  Reviews van Vijlenerbos

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt