Varen door Botshol

Waverveen
Botshol, werkschuur Botshol
Botsholsedijk
3646 AB Waverveen
Datum: 17-08-2022

Ga mee op de 2 uur durende boottocht dwars door het verlaten laagveengebied Botshol! Met de wind in de haren door smalle slootjes en weidse plassen. Doorkruis in een open boot het natuurgebied. Onze boswachter vertelt je ondertussen alles over het landschap, de planten én dieren van Botshol. Een mooie natuurbelevenis voor volwassenen en kinderen.

Waterrijk veenlandschap

Botshol ligt tussen Abcoude en Vinkeveen. Het is een gevarieerd natuurgebied met grote plassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos. Gevormd door het jarenlang afgraven van veen voor de winning van turf. Het oude patroon van petgaten en legakkers is nu nog zichtbaar! Door de intensieve ‘vervening’ zijn grote plassen ontstaan, de Grote Weije en de Kleine Weije. Onze boswachter vertelt er over tijdens de boottocht.

Verrassingen onderweg

Botshol is een perfecte groeiplek voor een grote variatie aan planten en broed- en verblijfplaats voor allerlei vogelsoorten. Tijdens deze boottocht zijn er allerlei verrassingen mogelijk. De ene keer zie je vogels als de lepelaar en de aalscholver. Een andere keer kom je een de zilverreiger tegen. Soms wordt zelfs de visarend in dit gebied gezien! Ook bezoek je een stukje trilveen. Hier kun je kennismaken met zonnedauw: een vleesetend plantje. En met wat geluk kom je ook orchideeën tegen. Kortom, kijk je ogen uit en laat je verrassen!

Waterexcursies op 13 en 20 juli

Natuurmonumenten en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht organiseren op woensdag 13 en 20 juli samen een unieke excursie in Botshol. Onze boswachter en een adviseur van het waterschap slaan de handen ineen om bezoekers kennis te laten maken met de rol van water in de natuur. Voldoende en schoon water zijn cruciaal voor de natuur en behoud van biodiversiteit in Botshol. Helaas is dat, net zoals op veel plekken in ons land, geen vanzelfsprekendheid. Jolien Verweij, adviseur waterbeheer bij Waternet, legt uit hoe je de kwaliteit van water kunt bepalen, hoe belangrijk water is in de natuur en hoe de waterkwaliteit kan worden verbeterd. Uiteraard zal onze boswachter tijdens deze twee vaartochten ook van alles vertellen over het ontstaan van het gebied en de dieren en planten in Botshol.

Groepsarrangementen

Wil je een bijzonder bedrijfsuitje, een familiedag of verjaardagsfeest organiseren? Reserveer dan een besloten boottocht op maat. In deze Corona-tijd kunnen er maximaal 10 mensen mee. Neem contact op met de boswachter van de Vechtplassen via telefoonnummer 06 - 542 95 204.

Dit evenement is ook op deze data:
- 20-08-2022
- 24-08-2022
- 27-08-2022
- 31-08-2022

Bezoek de website >>

Varen door natuurgebied Botshol

  Reviews van Varen door Botshol

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden