Utrechtse Heuvelrug

Rhenen
Route.nl

Rhenen

Verken al wandelend het gebied tussen Elst en Rhenen. Wandel over de Utrechtse Heuvelrug en door Plantage Willem III.

Plantage Willem III
De route start in het buitengebied van Rhenen, op de Oude Veensegrindweg. Een gedeelte van de wandelroute loopt door Plantage Willem III. Een buitenlands aandoend, glooiend gebied op de zuidwestflank van de Utrechtse Heuvelrug. Op de plantage bevinden zich een aantal sneeuwsmeltwaterdalen uit de laatste ijstijd. Naast graslandflora en akkerkruiden groeien er nu op diverse plaatsen de berk, de grove den en de eik. In 1853 werd de tabaksplantage gesticht. Op meerdere plekken staan nog karakteristieke schuren waarin de tabaksbladeren gedroogd werden.

Overnachten op de Utrechtse Heuvelrug
Over de helft van de wandelroute wandel je langs Vakantiepark De Thijmse Berg. In dit vakantiepark kun je overnachten midden op de Utrechtse Heuvelrug. In de omgeving van De Thijmse Berg vind je onder andere de Grebbelinie, de oevers van de Nederrijn en de gezellige dorpen Rhenen en Veenendaal. Een ideale uitvalsbasis voor een vakantie voor het hele gezin.

Utrechtse Heuvelrug
Deze route loopt ook door de Utrechtse Heuvelrug, een hoge zandrug in het vlakke landschap. Het hele gebied strekt zich uit van Hilversum tot aan Rhenen. In 2003 heeft de Utrechtse Heuvelrug met zijn uitgestrekte bossen, heideterreinen, stuifzanden en lieflijke vennetjes officieel de status van Nationaal Park gekregen. De eigenaars van het park streven samen naar bescherming en verbetering van natuur en recreatie in dit gebied.

Bezoek de website >>

Route in Utrecht

  Reviews van Utrechtse Heuvelrug

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden