Utrechtse Heuvelrug

Austerlitz
Route.nl

Austerlitz

Verken Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug te voet en laat je verrassen door de prachtige natuur.

Beauforthuis
Het startpunt van deze route is Café & Terras Beauforthuis, dat midden op de Utrechtse Heuvelrug ligt. Een perfecte uitvalsbasis, midden in de bossen en heidegebieden, om je wandeling te beginnen. Aan de overkant van het café zijn parkeerplaatsen. Ga van start met een lekkere kop koffie of thee en iets lekkers van de biologische kaart. Bij terugkomst stil je je lekkere trek met een van de heerlijke groentequiches met bijvoorbeeld een speciaalbiertje. Het Beauforthuis is een theatercafé, dus wie weet blijf je nog hangen voor een concert of theatervoorstelling.

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
Waar kun je fijner wandelen dan in een Nationaal Park? De Heuvelrug is op de Veluwe na het grootste bosgebied in Nederland. Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug bestaat uit bos, heide, zandverstuivingen en grasland. Je kunt er heerlijk wandelen over de stuwwal, door de heideterreinen, langs kastelen en landgoederen, in de uiterwaarden en in het bos. Verwonder je over de natuur en wie weet zie je reeën, dassen of hagedissen.

Pyramide van Austerlitz
Onderweg kom je verschillende bezienswaardigheden tegen. Zo kom je op een gegeven moment langs de Pyramide van Austerlitz. De 36 meter hoge piramide werd in 1805 gebouwd door soldaten van Napoleon en één van de hoogtepunten van de Heuvelrug. Geïnspireerd door een veldtocht naar Egypte, koos generaal Marmont voor een piramide, bekroond met een obelisk. Vanaf de top heb je bij helder weer een prachtig uitzicht over de regio. De Pyramide van Austerlitz” dankt zijn bezoekers vooral aan de bosrijke omgeving.

Bezoek de website >>

Route in Utrecht

  Reviews van Utrechtse Heuvelrug

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden