Uithuizen

Uithuizermeeden
Route.nl

Uithuizermeeden

Even lekker uitwaaien in de Groningse polder? Maak dan een flinke wandeling door Uithuizen en omgeving. En geniet van de ongekende stilte die je hier aantreft.

Hogeland
Uithuizen ligt in het Groningse Hogeland: een streek die relatief hoog ligt door de aangeslibde zeeklei. Het landschap is hier uitermate open: je ziet gras- en akkerlanden, kromme slootjes met wuivende rietkragen, kronkelende dijkjes en natuurlijk prachtige hoge luchten. Af en toe loop je even een paadje in dat wordt omsloten door de bomen. Zoals op het parkachtige terrein bij de zestiende-eeuwse Rensumaborg.

Museum Menkemaborg
In Uithuizen stonden ooit zes borgen. Alleen de veertiende-eeuwse Menkemaborg staat nog overeind, het is een van de mooiste Groninger borgen. In de Menkemaborg is tegenwoordig een museum gevestigd. De vaste tentoonstelling geeft je een goed beeld van het leven van de Groninger jonkers in de zeventiende en achttiende eeuw. Na je wandeling geniet je verder van de rust en gezelligheid bij Lentemaheerd: in 2015 uitgeroepen tot Beste VeKaBo-logeeraccommodatie van Nederland.

Bezoek de website >>

Route Groningen

    Reviews van Uithuizen

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.