Tsjongervallei

Heerenveen
Route.nl

Heerenveen

In de Tjongervallei loop je door een ongerept landschap. Tussendoor wandel je door de pittoreske buurtschap Jubbega-Schurega.

Pannenkoek
De route start aan de rand van de Tjongervallei. Van hieruit loop je over autoluwe weggetjes langs de weilanden. Even uitwaaien, terwijl je de benen los loopt. In Jubbega-Schurega kun je een pitstop maken bij Pannenkoekenboerderij de Koppenjan. Geniet op het terras van een pannenkoek en koffie, voordat je verder loopt. Regelmatig zie je een mooi oud pand staan. Loop bij knooppunt 55 even de Kerklaan om de prachtige oude dorpskerk uit 1715 te bewonderen.

Tjonger
Na een tijdje wandel je even langs de lommerrijke oevers van de Tjonger. Dit riviertje vormt de taalgrens tussen het Fries en het Nedersaksisch dat ten zuiden van de Kuunder (zoals de Tjonger in het Nedersaksisch heet) wordt gesproken. Verderop wandel je door de Tjongervallei. In het oude verveningslandschap zie je regelmatig stukjes woeste grond, zoals heideveldjes. Samen met de kleine bospercelen, waterlopen en houtwallen en singels geven ze de omgeving een ongekende charme.

Bezoek de website >>

Route in Friesland

  Reviews van Tsjongervallei

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden