Theefabriek

Houwerzijl
Route.nl

Houwerzijl

De Theefabriek is een opvallende locatie in Houwerzijl. In een voormalige kerk uit 1862 en aanpalende pastorie uit 1870 zijn hier een theemuseum, winkel én restaurantje met terras gevestigd. Een ideale uitvalsbasis dus voor een mooie wandeling.

Niekerk
Vanuit de Theefabriek loop je eerst een stukje Houwerzijl door. Een mooi dorpje waar je enkele karakteristieke woningen ziet. Over het voetpad loop je tussen de weilanden naar Niekerk. De oorspronkelijk dertiende-eeuwse kerk is op een wierde gebouwd. Wat een plaatje! Verderop wandel je over een autoluw weggetje door het weidse landschap waar Groningen bekend om staat. Even uitwaaien, terwijl je van de stilte geniet.

Zoutkamp
Je steekt het Hunsingokanaal over via Zuidema’s klap, een monumentale ophaalbrug uit 1879. Verderop zie je aan het Hunsingokanaal nog een monument: de Hunsingosluis en het bijbehorende eenvoudige houten sluismeestershuisje dateren uit 1859. Aan de Reitdiepskade in Zoutkamp zie je enkele pittoreske houten huisjes uit de jaren negentig van de vorige eeuw. Via het Spookbos loop je een stukje langs het Rietdiep, waarna je terugkeert richting de Theefabriek.

Bezoek de website >>

Route Groningen

    Reviews van Theefabriek

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.