Ter Apel

Ter Apel
Route.nl

Ter Apel

Ter Apel is een mooi historisch dorpje in het uiterste puntje van zuidoost Groningen. Net buiten het dorpje ligt een zandrug waar je door een prachtig oud kloosterbos kunt wandelen.

Klooster
Bij Paviljoen Jachthaven de Runde geniet je van een lekkere maaltijd, vanaf het terras kijk je uit op de haven. Vervolgens loop je een stukje langs de kade door Ter Apel. Onder het bladerdak van de loofbomen wandel je onbekommerd langs het kabbelende water en langs enkele fraaie oude huizen. Ook kom je langs het befaamde middeleeuwse kruisherenklooster uit 1465. Je kunt hier door de kruidentuin wandelen en een expositie bezoeken.

Ter Apelerbossen
Rondom het klooster loop je door de Ter Apelerbossen. Ze zijn rond 800 aangeplant en behoren tot de oudste bossen in Groningen. Je ziet er grote, imposante oude eiken en beuken. Naast het slingerende pad groeien salomonszegel en het voor Nederland zeldzame steenbraam. Zoals het een kloosterbos betaamt, is het hier heerlijk rustig. Ideaal voor een dagje onthaasten. Langs het Ruiten Aa-kanaal loop je terug naar het startpunt.

Bezoek de website >>

Route Groningen

  Reviews van Ter Apel

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden