Sleepnetvissen

Schiermonnikoog
Veerdam
Veerweg
9166 SL Schiermonnikoog

We zien hoe er gevist wordt met een sleepnet achter het schip op garnalen en ander leven op de bodem van de Waddenzee. In een leefbak kun je de vangst eens goed bekijken. De lokaal bekende en deskundige gids, tevens voormalig wadvisser, vertelt van alles over de vangst. Na afloop wordt alles weer levend overboord gezet..

Met de voormalige viskotter de ZK9 Antonia maakt Eppo Lukkien vaartochten over het Lauwersmeer en het Werelderfgoed Waddenzee. Als geboren Zoutkamper is Eppo jarenlang visser geweest op het Lauwersmeer, de Waddenzee en de Noordzee. Nu vaart hij met zijn ZK9 Antonia met passagiers.

We zien hoe er gevist wordt met een sleepnet achter het schip. Iedere tocht is het verrassing wat we in het visnet aantreffen: garnalen, schol, schar of krabben. In een leefbak bekijken we de vangst en vertellen je alles over deze bijzondere bewoners van de Waddenzee. Daarna zetten we de dieren weer levend uit in de zee. Vervolgens varen we rustig en op gepaste afstand langs de zandbank waar de zeehonden van hun rust genieten.

Praktische informatie

 • De boottocht duurt 2 à 2.5 uur
 • Vertrek bij de Veerdam Schiermonnikoog, (15 minuten voor aanvang aanwezig zijn)
 • Kom je met de fiets naar de veersteiger? Plaats deze dan in de fietsenrekken aan de zuidelijke kade (achter het hek aan het einde van de veerdam).
 • De ZK9 vaart uit met minimaal 8 personen en maximaal 20 personen
 • Kinderen van 0 t/m 3 jaar mogen gratis mee

Bezoek de website >>

Varen, sleepnetvissen en zeehonden spotten vanaf Schiermonnikoog met de ZK9

  Reviews van Sleepnetvissen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden