Schovenhorst

Putten
Route.nl

Putten

Op Landgoed Schovenhorst is het heerlijk wandelen. Deze route neemt je o.a. mee door het arboretum, langs Museum de Tien Malen en door twee prachtige landgoedbossen.

Museum
Na een koffie met iets lekkers bij Brasserie Schovenhorst loop je even de benen los, voordat je door het arboretum komt. Deze bomentuin is in 1936 aangeplant. Over zachte graspaden wandel je tussen een schitterende mix van naald- en loofbomen uit de gematigde zone van het noordelijk halfrond tussen Noord-Afrika en Midden-Finland. Bij Museum de Tien Malen zie je hoe de mens door de eeuwen heen het landschap rondom Putten beheerd heeft.

Drie Continentenbos
Het Josinapark werd in 1929 aangelegd. Onlangs is dit park geheel opgeknapt en in oude glorie hersteld. Je kunt hier o.a. een unieke collectie dwergconiferen bewonderen. Verderop wandel je door het Kolkbos met zijn mix van dikke loofbomen en naaldsoorten als douglas en lariks. Het is hier heerlijk rustig wandelen, terwijl je geniet van het natuurschoon. Tot slot wandel je door het Drie Continentenbos met zijn coniferen uit Azië, Noord-Amerika en Europa.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Schovenhorst

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden