Schovenhorst

Putten
Route.nl

Putten

Landgoed Schovenhorst bestaat sinds 1848. De wandeling laat je kennis maken met natuurschoon, zoals in het arboretum. Ook kom je langs de 40 meter hoge Bostoren.

Pinetum
Vanuit Brasserie Schovenhorst loop je als eerste naar het Kleine Pinetum, verderop kom je door het Grote Pinetum. Beide bomentuinen zijn aangelegd op initiatief van de stichter van het landgoed, mr. J.H. Schober. Hij verzamelde zaden van naaldbomen uit gematigde klimaatzones en kweekte ze op in zijn kwekerijen. In de bomentuinen kun je prachtexemplaren bewonderen van o.a. de Chinese watercipres en Californische torreya.

Arboretum
Vervolgens loop je naar het Josinapark dat in 1929 is aangelegd. Je ziet hier o.a. dwergconiferen. Verderop staat de Bostoren. De klim is 235 treden lang, toegangskaartjes à € 4,- kun je van te voren bij de brasserie kopen. Vanaf de top heb je een weids uitzicht. Tot slot loop je door het arboretum dat in 1936 is aangelegd. Ook hier zie je bijzondere soorten bomen. Aan het einde van de wandeling geniet je van een lekkere maaltijd bij Brasserie Schovenhorst.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

    Reviews van Schovenhorst

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden