Schoorl

Schoorl
Route.nl

Schoorl

De duinen van Schoorl zijn een plaatje. Niet alleen vind je hier de breedste duinen van het land, je wandelt er ook door dichte bossen. Een prachtig gebied in ieder jaargetijde.

Duinen
In de Schoorlse Duinen vind je de hoogste duintoppen van Nederland. Je kunt je hier echt even onderdompelen in een uniek landschap, met meer dan 60 kilometer aan wandelpaden. Een uitgestrekt landschap van akkers, bossen en duinen en heide ligt hier aan je voeten. Met een beetje geluk zie je een zandhagedis tussen de duinen scharrelen, hoor je een fazant of een nachtzwaluw fluiten en kun je genieten van een tienduizenden bloeiende orchideeën.

Boswachterij Schoorl
De dichte bossen van boswachterij Schoorl werden in de negentiende eeuw aangelegd, omdat de bewoners van het nabijgelegen Schoorl wilden voorkomen dat hun dorp onder het stuifzand zou verdwenen. De laatste jaren zijn op sommige plaatsen de naaldbomen vervangen door berken, eiken en struiken. Het maakt je wandeling heerlijk afwisselend. Er broeden tientallen vogelsoorten, zoals de groene specht en de zeldzame nachtzwaluw. De route eindigt bij Fietsenwinkel Schoorl.

Bezoek de website >>

    Reviews van Schoorl

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.