Renswoude

Renswoude
Route.nl

Renswoude

Rondom Renswoude is het prachtig wandelen door de Gelderse Vallei. Je komt langs enkele forten van de Grebbelinie en langs Kasteel Renswoude.

Fort Daatselaar
Vanuit Restaurant De Dennen loop je eerst een bosperceel door. Een leuke begin: je komt hier in alle rust in je ritme. De Wittenoordseweg vormt hier overigens de grens tussen Gelderland en het aan je rechterhand gelegen Utrecht. Verderop kom je langs het voormalige Fort Daatselaar uit 1799, een mooi plekje. Het lommerrijke pad waar je vervolgens over loopt, behoort ook tot de Grebbelinie. En vormt wederom de grens tussen (links) Gelderland en (rechts) Utrecht.

Kasteel Renswoude
Je loopt langs het onlangs gerestaureerde Gran Canal. Deze waterloop voorziet de grachten rondom Kasteel Renswoude van water. Het kasteel dateert uit 1350. Je kunt even een blik op de voorkant werpen en dagdromen, voordat je het kasteelbos in loopt. Je wandelt verder door een weids landschap van weilanden, akkers, houtwallen en laaglandbeken. Als laatste kom je langs het aarden verdedigingswerk Werk aan de Engelaar uit 1799. Tijd voor een terrasje bij Restaurant De Dennen.

Bezoek de website >>

Route in Utrecht

    Reviews van Renswoude

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden