Renswoude

Renswoude
Route.nl

Renswoude

Renswoude is een klein plaatsje in de Gelderse Vallei. Te midden van een echt Hollands landschap kun je hier genieten van de dorpse sfeer die er hangt. Kasteel Renswoude is het pareltje van dit plaatsje. Trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht in dit gebied.


Kasteel Renswoude
Het startpunt van deze route ligt in het uiterste randje van Renswoude. Vanuit hier wandel je door het plaatsje heen in de richting van Kasteel Renswoude. Het eerste huis dat op het landgoed werd gebouwd stamt waarschijnlijk uit de 14e eeuw. De naam van dit huis was Borchwal. In 1654 werd dit versterkte huis gesloopt en vervangen door een landhuis. Het huidige huis is waarschijnlijk op de oude middeleeuwse fundamenten gebouwd. Het kasteel wordt omringd door een prachtige tuin die is aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Je vindt er weelderige begroeiing en allerlei doorkijkjes. De rest van de route voert je door het centrum van Renswoude en het buitengebied van het plaatsje.


Restaurant De Dennen
Het start- en eindpunt van deze route is Restaurant De Dennen. Hier kun je genieten van heerlijke gerechten. Ga voor een lunch, een diner of een kopje koffie met iets lekkers terwijl je uitrust van je wandeltocht. Even bijkomen en genieten van het mooie uitzicht op de natuur.


De Grebbelinie
In de buurt van Renswoude vind je nog oude overblijfselen van de Grebbelinie. Deze linie was bedoeld als voorverdediging van de Hollandse Waterlinie, een Nederlandse verdedigingslinie. In 1745 werd er begonnen met de bouw van deze linie. Bij Renswoude vind je tegenwoordig nog de Groeperkade die bedoeld was om het water te keren dat door de sluizen in de Slaperdijk kwam. Verder vind je hier ook nog Fort Daatselaar uit 1799, het best bewaarde verdedigingswerk van de Grebbelinie.

Bezoek de website >>

Route in Utrecht

    Reviews van Renswoude

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden