Renesse

Renesse
Route.nl

Renesse

Natuurlijk is het strand hier de voornaamste trekpleister, maar in en rond Renesse valt ook heel wat moois te ontdekken. Met deze route wandel je langs Slot Moermond, de Vroonsgronden – én het strand!

Slot Moermond
De route start bij LEO BBB, een leuke nieuwe B&B in gezellig Renesse. Hiervandaan wandel je via een mooi straatje het 45 hectare grote landgoed op van het prachtige Slot Moermond. Dit kasteel stamt oorspronkelijk uit de dertiende eeuw, maar in 1953 raakte het ernstig beschadigd door de Watersnoodramp. De afgelopen jaren zijn de aangetaste muren van onder andere de slotgracht hersteld. Wist je dat de ingenieurs van de Brouwersdam hier kantoor hebben gehouden? Niet gek!

Vroonsgronden
Je steekt door naar de kust voor een heerlijke lange strandwandeling. Pas na een heel eind duik je weer de duinen in om terug te wandelen richting Renesse. Je kijkt hier mooi uit over de Vroonsgronden: een zandverstuivingslandschap dat uit de Middeleeuwen dateert. Door eeuwenlange begrazing is dit gebied afgevlakt en verschraald tot een halfopen duinlandschap met enkele kreken. Het gebied zelf is niet toegankelijk. De Vroonplas, verderop, is een recreatiegebiedje aan de rand van Renesse.

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

    Reviews van Renesse

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden