Reindersmeer

Well
Route.nl

Well

De Bosserheide is een natuurgebied in het Nationaal Park De Maasduinen. Deze route neemt je mee door de naaldbossen die hier liggen, langs de restanten van heidevelden en stuifzandgebieden en langs de oever van het Reindersmeer.


De Bosserheide
De Bosserheide bestond vroeger volledig uit stuifzandgebieden en heidevelden. Aan het begin van de 20e eeuw werden er hier veel grove dennen en lariksen geplant voor de productie van mijnhout. Tegenwoordig bestaat het grootste gedeelte van dit gebied nog steeds uit bos, maar je vindt er ook restanten van de vroegere stuifzandgebieden en heidevelden. Je wandelt in dit gebied langs het Reindersmeer, een meer dat is ontstaan door grindwinning. Op de helft van het meer ligt een veerpontje. Je brengt jezelf hier naar de overkant van het meer door aan een kabel te trekken die vastzit aan de boot. Je moet dus even zelf de handen uit de mouwen steken om aan de overkant te komen.


De Wellsche Hut
De uitvalsbasis van deze route is De Wellsche Hut. Strijk hier lekker neer na je wandeling voor een koffiepauze met vlaai, een lunch of een diner. De menukaart van De Wellsche Hut staat vol heerlijke gerechten, dus je kunt je hier lekker in de watten laten leggen.


Nationaal Park de Maasduinen
De Bosserheide is slecht een klein deel van de Maasduinen. Dit nationale park bestaat uit bossen en heidegebieden die op de langgerekte hoge zandrug tussen de Maas en de Duitse grens liggen. Het gebied strekt zich in de lengte uit over maar liefst twintig kilometer en het is 4500 hectare groot. Je vindt hier de langste rivierduingordel van heel Nederland. De bijzonderste dieren die je hier tegen kunt komen zijn de kraanvogels die in het voor- en najaar neerstrijken in dit gebied.

Bezoek de website >>

Route in Limburg

    Reviews van Reindersmeer

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden