Reeuwijkse Plassen

Gouda
Route.nl

Gouda

Midden in het Groene Hart liggen de Reeuwijks Plassen. Deze wandelroute van ruim 15 kilometer neemt je mee in de omgeving van de Reeuwijkse Plassen en Gouda.

Startpunt: Gouda
Wist je dat Gouda een lange tijd werd aangeduid onder andere nam, zoals Golde, Die Goude, Ter Goude en Tergouw? Allen verwezen ze naar de rivier de Gouwe. Gouda ligt aan twee grote rivieren: de Gouwe en aan de Hollandse IJssel. In het verleden hebben beide rivieren een grote rol gespeeld in de geschiedenis van de stad en de vaarverbindingen tussen Vlaanderen en Nederland.

Goudse Hout
De route neemt je mee vanaf Gouda richting het Goudse Hout, een recreatie- en natuurgebied. Het gebied is aangelegd in de jaren ’80, waarbij de oude verkavelde structuur uit de middeleeuwen grotendeels zijn behouden. Delen zijn beplant met bomen en struiken, andere delen hebben een open karakter. Er zijn ook enkele kleine meertjes.

Reeuwijkse Plassen
Daarna is het tijd om door te fietsen naar de Reeuwijkse Plassen. De Reeuwijkse Plassen zijn meer dan water: het omringende weidegebied is minstens zo belangrijk. De bloemrijke slootkanten in de polder kleuren in het voorjaar. En de drassige graslanden aan de rand van het water vormen een belangrijke pleisterplaats voor vogelsoorten. In de winter overwinteren tienduizenden ganzen in het gebied en aan het eind van de winter worden ze vergezeld door zwanen. In de zomerperiode is de grutto de ambassadeur van de polder.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

  Reviews van Reeuwijkse Plassen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden