Prinses Beatrixpark

Schiedam
Route.nl

Schiedam

Even lekker wandelen in Schiedam? Kies dan voor deze fijne wandelroute door het Prinses Beatrixpark. Wandel door het groen en ontdek een stukje van Schiedam.

Wandelen door Schiedam
De wandelroute start bij Restaurant Parckhoeve in Schiedam. Voor of na je wandeling kun je hier terecht voor een lekker hapje en drankje. Tijdens deze route kom je halverwege ook nog een keer langs het restaurant, dus je kunt dan ook even pauzeren en genieten van een kopje koffie met wat lekkers of een lunch.

Prinses Beatrixpark
Je wandelt door het Prinses Beatrixpark, het grootste park van Schiedam. Het heeft wandelpaden, een heemtuin, een kinderboerderij, een speeltuin en een aantal vijvers. Hier kun je heerlijk wandelen! Het park is bereikbaar per auto via de Parkweg en de Schiedamseweg en het Duivenpad. Het Beatrixpark is in de jaren vijftig van de vorige eeuw aangelegd. De opbouw van het park was in eerste instantie een arbeidsproject voor werklozen. Maar na de watersnoodramp van 1953 vertrokken de arbeiders naar Zeeland om te helpen met de wederopbouw. Tijdens deze wandelroute loop je door het park en verken je een stukje van Schiedam.

Historische binnenstad van Schiedam
Een deel van Schiedam is een beschermd stadsgezicht. Schiedam is wereldwijd bekend om haar jeneverproductie, de historische binnenstad met de historische havens en de hoogste windmolens ter wereld: de Schiedamse molens. Er zijn zes molens overgebleven van de twintig die er ooit stonden. Nadat je een gedeelte van Schiedam hebt verkend, eindig je weer bij Restaurant Parckhoeve.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

  Reviews van Prinses Beatrixpark

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden