Poldergebied

Zoetermeer
Route.nl

Zoetermeer

Ten Noorden van Zoetermeer vind je een rustig poldergebied met onder andere de Zoetermeerse Plas. Dit gebied leent zich perfect voor een wandeling om je hoofd eventjes helemaal leeg te maken. Soms is het heerlijk om even niets anders te horen dan het geluid van de wind en fluitende vogeltjes.


De polders in
De rand van Zoetermeer vormt het startpunt van deze route. Even verderop op de route vind je het Stadsmuseum Zoetermeer in ’t Oude Huis. Dit museum is gevestigd in een voormalige burgemeesterswoning uit 1872. Tot 1931 werd dit huis bewoond door verschillende burgemeester. Bewonder dit prachtige bouwwerk van de buitenkant of stap er naar binnen om meer te weten te komen over Zoetermeer. Vervolgens wandel je langs de rand van het Buytenpark de polders rondom Zoetermeer in. Je komt daarbij langs de rompen van de bovenmolen en de ondermolen Zoetermeersepolder. Deze molens zorgden er jarenlang voor dat de Zoetermeersepolder niet onder water liep.


Restaurant De Beren Zoetermeer
Vanuit hier loop je verder naar de uitvalsbasis van deze route: Restaurant De Beren Zoetermeer. Neem hier plaats en laat je benen even uitrusten van al dat wandelen. Ondertussen geniet je van een kopje koffie of een lekker maaltijd. Vanuit hier kun je ook route 691526 of route 124901 volgen.


De Zoetermeerse Plas
Restaurant De Beren is gelegen aan de Zoetermeerse Plas. Deze plas is ontstaan door zandwinning voor de aanleg van woonwijken. Langs het water vind je een park met een populierbos waar jarenlang blauwe reigers te spotten waren. Verder kun je hier ransuilen, bosuilen en groene spechten spotten.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

    Reviews van Poldergebied

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden