Paviljoen De Oude Tol

Oud-Beijerland
Route.nl

Oud-Beijerland

Langs het Spui wandel je door twee mooie natuurgebieden. Tussendoor ontdek je de charme van Oud-Beijerland met zijn gezellige sfeer en oude pandjes.

Goidschalxoord
Als eerste loop je het Spuipark door. Wandelend tussen de bomen kijk je vanaf het voetpad mooi uit over het water van het Spui, een getijderivier die ontstond bij een overstroming in de zestiende-eeuw. Vervolgens steek je via het centrum van Oud-Beijerland door naar de Goidschalxoord. In 2007 won deze destijds vervallen molen uit 1718 via de BankGiro Loterij een restauratiebedrag van 1 miljoen euro. De mooi opgeknapte korenmolen werd in 2010 heropend.

Klein Profijt
Bij Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt leer je meer over dit bijzondere natuurgebiedje aan de Oude Maas. Er groeien wilgen en vele soorten bloemen. Het gebied is genoemd naar de boszalmvissers die hier slechts ‘een klein profijt’ uit hun werk haalden. Terug in Oud-Beijerland loop je o.a. langs de gezellige oude haven. Je ziet hier enkele fraaie monumentale pandjes. Terug bij Paviljoen De Oude Tol kun je een gezellig terrasje pakken met uitzicht over het Spui.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

    Reviews van Paviljoen De Oude Tol

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden