Overloonse Duinen

Overloon
Route.nl

Overloon

Kom wandelen in de Overloonse Duinen! Deze route neemt je mee door een natuurgebied waar je stuifduinen, heide en geurige naaldbossen vindt. Ook wandel je een stukje door het dorp Overloon.

Overloonse Duinen
De route start bij IJssalon Clevers Overloon. Een gezellig plekje voor een ambachtelijk ijsje, maar ook voor een koffie en gebakje. Vanuit de ijssalon wandel je zo het buitengebied in. Aan de Helderseweg passeer je een boerderij uit de tweede helft van de achttiende eeuw. Even later stap je de licht glooiende bossen van de Overloonse Duinen binnen. Op de woeste gronden groeien vooral fris ruikende bomen als grove den, lariks en douglasspar.

Slag om Overloon
Het is lekker doorstappen in dit rustige natuurgebied. Af en toe heb je mooie doorkijkjes. Ook wandel je even over een heideveldje. Aan de rand van Overloon kun je een uitstapje maken naar Oorlogsmuseum Overloon. Je leert hier meer over de Slag om Overloon: een tiendaagse tankslag tussen een Amerikaanse tankdivisie en het Duitse leger waarbij Overloon bijna helemaal verwoest werd.

Bezoek de website >>

Route Noord-Brabant

    Reviews van Overloonse Duinen

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden