Oud-Ootmarsum

Oud-Ootmarsum
Route.nl

Oud-Ootmarsum

Deze route neemt je mee naar de omgeving van Oud-Ootmarsum, een dorpje in Twente dat bekend is om de fanatieke beoefening van een eeuwenoud balspel: het klootschieten. Je wandelt door een coulisselandschap van weilanden, akkers en houtwallen. Ook loop je door een stukje van natuurgebieden het Springendal en het Dinkeldal. Een heerlijke wandeling om even helemaal tot rust te komen.

De Tuin van Nederland
Het Springendal is een groot natuurgebied dat niet toegankelijk is voor gemotoriseerd verkeer. Je treft hier dus voor Nederlandse begrippen een ongekende stilte aan. Haal hier je romantische hart op aan de beekjes die door het bos klateren. Het glasheldere water komt uit bronnen die in het Springendal uit de bodem opborrelen.

Het schilderachtige Dinkeldal
Niet ver van de Duitse grens loop je even door het Dinkeldal. Je wandelt door een gebied met loofbosjes, rietkragen en vochtige weilanden waar moeras- en weidevogels als kievit, grutto en tureluur hun kostje bij elkaar scharrelen. In het voorjaar hoor je hier de lokroep van de zeldzame boomkikker. Je eindigt deze wandelroute op het terras of aan de haard bij Postelhoek, een knus eetcafé.

Het dorp waar de tijd trager tikt
Als je bij Postelhoek blijft logeren, bezoek dan ook zeker even Ootmarsum, een oud maar levendig stadje. Gedurende de middeleeuwen had Ootmarsum een florerende handel, maar zag het de industrialisatie aan zich voorbij gaan. En dat zie je: Ootmarsum heeft zijn historische karakter weten te behouden en geniet beschermd dorpsgezicht. Kuier dus op je gemak door het fraaie stadscentrum en laat je mee terugvoeren in de tijd of snuif wat cultuur op in een van de vele leuke galerietjes. Meer ontdekken van deze regio? Spring dan op je fiets om de routes 164663 en 170521.

Bezoek de website >>

Route in Overijssel

  Reviews van Oud-Ootmarsum

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden