Ontdek het eiland

Schiermonnikoog
Route.nl

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is een heerlijke bestemming om al wandelend te verkennen. Je kunt hier namelijk genieten van mooie natuur. Verder is het heerlijk rustig op dit autovrije eiland. Met een paar uur stevig doorstappen kun je heel Schiermonnikoog verkennen, te beginnen met deze tocht.


De natuur in
Het startpunt van deze route is het dorp Schiermonnikoog. Vanuit hier wandel je door het centrum heen naar de duinen en de mooie natuur van het eiland. In het centrum vind je verschillende standbeelden en historische huisjes. De oude, kalkrijke duinen buiten het dorpje ontstonden al in de periode tussen 1450 en 1850. Sindsdien heeft de natuur op Schiermonnikoog veel kans gehad om zich verder uit te breiden. Kijk goed om je heen tijdens het wandelen om bijzondere plantensoorten te zien in de vochtige duinvalleien. Verder huppelen er hier onder andere konijntjes rond.


Hotel Duinzicht
Ben je een vogelliefhebber? Stop dan even bij de vogelkijkhut bij de Westerplas om mooie vogels te spotten. Vervolgens ga je verder op verkenning over het eiland. Je eindigt je tocht uiteindelijk bij Hotel Duinzicht, op de plek waar je ook begonnen bent met wandelen. Hier kun je heerlijk comfortabel overnachten als je wat langer op Schiermonnikoog wilt verblijven.


Heerlijk rustig
Dit Waddeneiland werd gevormd na de Watersnood van 1287. Daarvoor was Schiermonnikoog een onderdeel van het vasteland en was het een onderdeel van Friesland. Met slechts 950 inwoners is dit eiland beslist knus te noemen. Als je op zoek bent naar rust zit je hier dus helemaal goed. Kom hier ook eens je hoofd leegmaken.

Bezoek de website >>

Route in Friesland

    Reviews van Ontdek het eiland

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.