Noordwijkerhout

Noordwijkerhout
Route.nl

Noordwijkerhout

Prachtige velden tekenen de Bollenstreek, die bekendstaat als een van de kleurrijkste streken ter wereld. Tussen brede zandruggen en uitgestrekte duinen wisselen groene weilanden en bollenvelden elkaar af.

Noordwijkerhout
Met deze route ontdek je de omgeving van Noordwijkerhout. Je zet vanaf je startpunt al meteen koers naar dit plaatsje. Van alle fraaie panden in Noordwijkerhout is het Witte Kerkje zonder meer het icoon van het dorp. Je ziet het mooi liggen als je even de Dorpsstraat inkijkt. Het kerkje stamt oorspronkelijk uit 1300. Aan de zijkant van het schip zijn lage raampjes geplaatst waar ooit de dorpsbewoners met een besmettelijke ziekte de mis moesten volgen.

Sancta Maria
Vanaf de krokussen eind maart, tot de gladiolen, dahlia’s, anjers en asters in de nazomer: je loopt hier langs prachtige bollenvelden. Vroeger was dit een kleinschalige mix van graslanden met houtwallen, duinakkertjes en hakhoutveldjes. Niet alles van dat oorspronkelijke landschap is afgegraven voor de bloemenkweek: tussen het parkbos van Sancta Maria en de duinen zie je het nog. Terug bij Eeterij de Beleving geniet je van een lekker hapje in een gezellige sfeer.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

  Reviews van Noordwijkerhout

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden