Museumroute

Tuitjenhorn
Route.nl

Tuitjenhorn

In het Van Blanckendaell dierenpark vind je niet alleen bijzondere beesten, maar ook een leuk museum. Een korte wandeling leidt je naar nog een leuk streekmuseumpje!

Harenkarspel
De route gaat van start bij Museum Historisch Harenkarspel, gelegen in het Van Blanckendaell dierenpark. Loop hier even binnen voor je op pad gaat, om een beeld te krijgen van de werktuigen die hier in vroegere tijden gebruikt werden in de landbouw en veeteelt. Wandel nog even door het Van Blanckendaell Park, een dierentuin met dieren uit de hele wereld. Je ziet er onder andere een rond een oude molen. Daarna loop je zo de polder in.

Eenigenburg
Je route leidt je langs Museum Eenigenburg, waar je aan de hand van een groot kompas alles te weten komt over markante zaken in het omringende landschap. Beleef hoe ouders en hun kinderen woonden in het daglonershuisje en volg de familie Eenigenburg op hun reis per schip naar Amerika in 1849. In Tuitjenhorn zie je nog een mooie neo-gotische rooms-katholieke kerk en pastorie, prachtig ruim gelegen in het dorp. De kerk is halverwege de negentiende eeuw gebouwd.

Bezoek de website >>

Route in Noord-Holland

  Reviews van Museumroute

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden