Mierlo

Mierlo
Route.nl

Mierlo

Ten zuiden van het Brabantse Mierlo maak je een afwisselende wandeling door bos en heide. Trek je stevige schoenen aan en geniet van de Strabrechtse Heide en Molenheide.

Kempens Heideschaap
Bij De Strabrechtse Hoeve kun je eerst een drankje en hapje nemen, voordat je de Strabrechtse Heide in loopt. Je loopt hier eerst even door de bossen, voordat je op de uitgestrekte heide komt waar dit natuurgebied zijn faam aan te danken heeft. Wat een mooie vergezichten heb je hier! De bewoonde wereld lijkt even heel ver weg, zeker als je de herder met zijn kudde Kempense Heideschapen ziet lopen.

Molenheide
Je passeert enkele vennetjes, voordat je Molenheide op loopt. Het is hier heerlijk rustig wandelen, de slingerende paadjes en lanen leiden je door bos en enkele heiderestanten. Net voor de Tweede Wereldoorlog werd de heide ontgonnen als werkverschaffingsproject. Er werden naaldbomen geplant voor de mijnbouw in Zuid-Limburg, zodat je nu tussen grove den, Corsicaanse den en sparren loopt. Bij De Strabrechtse Hoeve pak je na afloop een gezellig terrasje.

Bezoek de website >>

Route Noord-Brabant

    Reviews van Mierlo

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden