Markelo

Markelo
Route.nl

Markelo

Rondom Markelo vind je prachtig groene landgoederen en rustige natuurgebieden die zich goed lenen voor een wandeltocht. Deze route neemt je mee door het gebied ten zuiden van Markelo. Geniet hier van de rust en de ruimte in het coulisselandschap waar Twente zo bekend om staat.


Cultuur en natuur
Het beginpunt van deze route ligt middenin Markelo. Vanuit hier kun je meteen op pad gaan en de natuur intrekken, maar je kunt ook even de tijd nemen om dit gezellige dorp eerst te verkennen. Je vindt hier namelijk verschillende mooie bezienswaardigheden waaronder een korenmolen en net iets buiten Markelo liggen twee historische kastelen. Genoeg moois om te bewonderen kortom en daarna is het tijd om cultuur in te wisselen voor natuur. Om Markelo heen vind je namelijk uitgestrekte gebieden waar je nauwelijks andere fietsers en wandelaars tegenkomt. Stap hier lekker door en geniet van de rust die hier te vinden is.


Grand Café Restaurant ’t Wapen van Markelo
Aan het einde van de route kom je weer uit in Markelo. Hier kun je terecht bij Grand Café Restaurant ’t Wapen van Markelo. Strijk neer op het terras als het mooi weer is of schuif aan tafel in het restaurant en geniet van een lekker hapje en een drankje. Vanuit hier kun je ook route 656780 en route 656795 volgen.


Een monument op de Markelose Berg
Net voordat je Markelo weer binnenwandelt, loop je over de Markelose Berg. Op de top van deze heuvel bevindt zich het Provinciaal verzetsmonument Overijssel. Dit monument is hier neergezet om de verzetsstrijders uit Overijssel die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Het monument is gemaakt door de beeldhouwer Titus Leeser.

Bezoek de website >>

Route in Overijssel

    Reviews van Markelo

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.