Maassluis

Maassluis
Route.nl

Maassluis

Het Westland is meer dan kassen: je ontdekt er prachtige middeleeuwse plaatsjes als Maassluis en geniet van het uitzicht over het water van de Nieuwe Waterweg.

Middeleeuws Maassluis
Maassluis is een leuk plekje om je route te beginnen. Dit middeleeuwse plaatsje werd in de negentiende eeuw wereldberoemd door een sleepvaartbedrijf. Je vindt er nog altijd het Nationaal Sleepvaartmuseum. Vlak buiten Maassluis kom je langs de Wippersmolen, een poldermolen uit 1726. Het Westland is vooral bekend van de glastuinbouw. De indrukwekkende kassencomplexen geven dit gebied de naam van Glazen Stad. Maar je hebt er ook verrassende natuurgebieden en een oud, door waterlopen doorsneden polderlandschap.

Nieuwe Waterweg
De Nieuwe Waterweg is een door de mens verbeterde verbinding tussen de haven van Rotterdam en de Noordzee: hij werd in 1872 gemaakt. Vanaf de dijk heb je prachtige vergezichten over het water, de haven en het Westland. Terug bij je startpunt, Monsieur Paul, kun je nog even een terrasje pikken in het gezellige Maassluis. Dit adres begon als croissanterie en groeide uit tot een drukbezocht lunchcafé met ‘s zomers een terrasboot in de Noordvliet.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

  Reviews van Maassluis

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden