Maasduinen

Arcen
Route.nl

Arcen

Een wandelroute voor lekkerbekken: langs een knus pannenkoekhuis naar een bierbrouwerij. Met de glooiende paadjes van Nationaal Park de Maasduinen gaat een lekker hapje er wel in – en dat biertje heb je dubbel en dwars verdiend aan het eind van de dag!

De Hamert
Je wandeling gaat van start bij de Hertog Jan Brouwerij bij het Limburgse Arcen. Hier vandaan wandel je Nationaal Park de Maasduinen in. De route leidt je langs een leuk plekje om even een pauze in te lassen: Jachthut op den Hamer, aan de rand van Landgoed de Hamert. Het is een pannenkoekenhuis maar je kunt er ook terecht voor een broodje of alleen een kop koffie, hoewel een pannenkoek er vast ingaat!

Brouwerijbezoek
Je wandelt nog een stuk langs de Maas, die verantwoordelijk is voor de creatie van dit natuurgebied. De Maasduinen zijn gevormd in de laatste ijstijd, toen opstuivend rivierzand duinen vormde. Als je na de route nog tijd hebt kun je bij de Hertog Jan Brouwerij een rondleiding meemaken, langs de authentieke koperen brouwketels. Sluit je wandeldag in ieder geval af met een heerlijk glas Hertog Jan Pilsener bij de Café de Hertog Jan Proeverij!

Bezoek de website >>

Route in Limburg

  Reviews van Maasduinen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden